Thursday, December 15, 2011

dialog bersama Shamsul Yusuf



hye semua :)
Haritu aku pergi jenjalan kat wangsa walk . Dah penat berjalan , so aku rasa lapar la plak kan . Then aku decide nak makan kat Roti Boy . Yela , makan simple2 je , aku kan kena jaga badan . Sat g gemuk , banyak plak orang sekeliling komplen itu ini . Tengah dok syok2 makan roti boy , tetibe ada sorang mamat datang duduk depan aku . Aku pun pandanglah . Perghhhh ! nak tersembur segala roti yang penuh dalam mulut aku tu . Gila kau , SHAMSUL YUSUF tuuuuuu ! 

Tapi sebab nak kontrol cun punya pasal , so aku buat2 macam tak paham , pandang tak pandang jela . Tetibe dy tegur . Ok ni antara dialog aku dengan pengarah superb tu keh :- 


S.Y : eh , U ni cik echa kan ? perghh dah lama I cari U ( pastu dy senyum lebar gile nampak gigi)
C.E : errr , ya.. I la . so what ? U nak apa ? ( sambil terus mengunyah roti boy tanpa malu2 )
S.Y : yess !!!! akhirnya dpt jugak I jumpa dengan U . I dah lama gila kot minat kat U . selalu je I usha2 pesbuk & blog U . U tak caye ? ala , blog U yang TARIAN TINTA CIK ECHA tu kan ? Once I baca blog U , dengan I sekali menari2 tau :D ( muka teruja bila bercerita )
C.E : ouhh , ingatkan apa tadi . I dah biasa dah jumpa peminat mcm U . btw , kenapa U excited sangat dengan I ni ? U kan pemess  , big director katekan . I ni cuma insan picisan je . Wonder jugak , kenapa beria sangat U ni dekat I . tension ok . I tension ! ( emosi sikit )
S.Y : ala , janganlah marah2 sayang . I geram la tengok U marah . makin COMEL pulak . ishh ! I geram ! I geram !
C.E : eh U ni gila ke , malulah I orang pandang2 . kontrol la sikit suara U yang tak sedap tu .

S.Y : ala tak sedap ke suara I ? Penat I jaga suara I . tiap2 malam I minum air limau tauuu . minum air asam jawa . semuanya I buat utk preparation kot2 I terjumpa U kat mana2 . So sekarang I dah jumpa , tak sia2 I buat semua tu every night k . ( pejam2 mata , terlampau bahagia rupanya ) 

C.E : ishh , I rimas la U ni . I nak makan roti pun tak senang tengok U macam ni . U tu hensem SAM...  ( panggilan manja aku utk dy ) . Jangankan nak kawan ,  jumpa U macam ni pun I dah segan ok . Tolonglah faham keadaan I . Kita tak sepadan ( tetibe ) 

S.Y : sape cakap kita tak sepadan ?! Kalau U setuju , harini jugak I jumpa papa , I nak masuk meminang . I dah ready nak jadi suami yang baik , ceria , penyayang , kaya raya , bermutu , keunggulan n opkos yang HENSEM sangat2 utk U baby . ( muka serius , mcm mintak penampar ) 

C.E : I've to go now . Simpan jela niat U tu . I ni pemalu . sorry SAM , I love U but..... kita tak sepadan ( ayat biasa kalau dah taknak kan.. )

Then aku terus balik meninggalkan shamsul yang menangis teresak2 sebab aku blah camtu je  . 

............................................................................................................................................

tula dialog yang aku dok berangan tadi . korang percaya ke ? thanks ya sebab membaca . kehkehkeh :D



AlwaysComel
-CikEcha-



4 comments:

Anonymous said...

1 PERSON LIKE THIS~

SimplySeoul said...

Haha, what a cute post

naim said...

hahaha....siot je ko ni echa.....terkene aku,huhu.....

Hermoine Granger said...

simply : haha ,thanks anyway :)
naim : ko caya ke? LOL :D