Tuesday, August 23, 2011

Musnahkan Pepijat !





Hi semua dan salam 1 pepijat . 
Pernah dengar perkataan pepijat sebelum ni ? Nama sejenis haiwan drakula yang langsung tak comel tu . Pernah? Pernah ke tak pernah ? Kalau tak pernah , meh sini aku nak cerita 1 hikayat zaman dulu kala yang bertajuk pepijat . Gigihnya zaman dulu kala pulak kan .... Takdelah , bukan dulu kala , aku just nak story sikit pasal menatang yang dah memporak perandakan rumahtangga aku sejak kebelakangan ni . Rumahtangga ye ? panassss ! panasss ! 


Aku yakin mesti ramai antara korang yang tak berapa familiar dengan pepijat kan ? Tak pun korang pernah je bertemu mata dengan pepijat ni , cuma korang tak sempat nak berkenalan , tanya2 nama , tukar nombor phone kan ? So , korang tak tau la yang korang actually dah pernah jumpa pepijat ni . Ok meh aku terangkan serba sikit pasal mala'un yang sangat menjengkelkan ni keh ....


Serangga drakula yang sangat annoying ni ada nama melayu & ada nama omputih . Nama melayu dikenali sebagai Encik Pepijat dan nama omputih pulak kita panggil Mr.Bed Bug . Glamer kan ? Serangga pon ada nama glemer macam retis ye tuan-tuan dan puan-puan yang dirahmati Allah sekalian ... Kau hado ? 
Ok , kenapa aku cakap menatang ni annoying ? Sebabnyee.... sekarang menatang ni tengah berleluasa kat rumah aku ni ha... Nasib baik la rumah sewa . Kalau kat rumah parents aku , mau aku kena sekolah dengan ibu setahun ....


Pepijat atau bed bug ni makanan dia darah manusia ye . Lagi-lagi darah manis & lazat macam darah aku ni ha, memang jadi sasaran la . Delicious ... so yummyyy katanyaaa..... Apa yang aku tau , pepijat ni suka tempat yang lembab-lembab , tempat yang gelap & sewaktu dengannya la kan . Tu memang habitat dia . Yang aku tak paham , rumah aku bukannya lembab pun . Bukannya gelap pun .Tapi still gak ada . Aku  tatau since bila menatang ni  muncul kat rumah aku , yang buat aku seram , banyak orang kata pepijat ni :
'once they are here, forever they will stay'
~sherammm mak nakkk ~


So untuk mempengaruhi korang supaya benci pada encik pepijat ni , aku hidangkan korang dengan gambar-gambar dia eh .... Aku soh benci tau .Jangan korang jatuh cinta plak lepas tengok ! Kerat 18 nanti ~




Kitaran hidup pakcik Pepijat ni . Cuba korang tengok saiz dia dpda kecik samapi besar. erkkk ~





Macam lipas wehh -.-




~ Muka jahat gile ~




Sia-sia je darah korang kehh.... Banyak kot . Baik derma kat spital , lagi bagus !



Kesan gigitan pakcik pepijat ni .
Ok , jangan salah faham,ni bukan aku . Body aku tak gagah cengini . huehuehue =D




 Buruk kan bintat bintat cengini... Berbintang la badan . haha




Kesimpulannya , jangan biarkan hidup korang diselubungi pepijat . Aku pun dah tergaru-garu macam cik nyet je kat rumah ni . Hamboii CIK NYET ye... manja sikit nama . Sopan sikit ye tak ? haha . Pasni tengoklah.. aku beli katil baru , tilam baru ! Kalau ada lagi pepijat pasni , aku bakorrr semuanya ! Kita bakorrr ! Korang pon jaga-jaga tau . Bile-bile masa je pepijat ni boleh ziarah korang . Lagi-lagi musim nak raya ni . Ramailah kerabat dorang datang beraya . So, jaga ye !
OK tu je .... selamat menempuh puasa yang lebih kurang seminggu je lagi ni eh .... Jumpa lagi !
Tata korang ... ~



AntiPepijat,
-CikEcha-



11 comments:

Anonymous said...

1 PERSON LIKE THIS~

Anonymous said...

1 PERSON LIKE THIS~

Hermoine Granger said...

thanks anon . hope u r him :)
thanks for view my blog =)

HasNah Kawaii said...

ingatkan pepijat tu forever kecik.. taktau pulak boleh membesau.

Mak cheq cakap kalau taknak kena gigit..."basuhlah tilam bantal semlimut 3 tahun sekali" hahaha. nasihat mak cheq memang power.

Hermoine Granger said...

hahaha ! hamboii mak lang punya nasihat makan dalam keh ! hahahaha ! termalu seketika ! kehkehkeh ^_^

ArulchelseA said...

dulu masa duk bujang selalu kena ni..kih kih kih..

Hermoine Granger said...

skrg dah tak kena dah eh arul ? untunglahh.. hehehe

MiraHadi said...

pepijat2 nampak sungguh menakutkan la ecah...

Eja said...

Masalah da basuh pn ade lg..da tgaru2 mcm beruk da..attack kaki plak tu..hadoi la..nk tdo pn susa..

Eja said...

Masalah da basuh pn ade lg..da tgaru2 mcm beruk da..attack kaki plak tu..hadoi la..nk tdo pn susa..

ugomma mary said...

Ruma i pula tkena mr bed bug ni.. patutlh gtl gtl tgn tgnku.. rupanya daribilik member...hampeh